
Curtea Constituţională a României discută, vineri, începând cu ora 12.00, cererea lui Sebastian Popescu, care a candidat pentru Cotroceni, de anulare a primului tur al alegerilor prezidenţiale din 4 mai.
De asemenea, tot în şedinţa de vineri, instanţa constituţională va lua în discuţie şi confirmarea/validarea rezultatului primului tur al alegerilor.
Preşedintele Partidului Noua Românie, Sebastian Popescu, a explicat, marţi, pentru AGERPRES, că depunerea contestaţiei la Curtea Constituţională este un demers prin care a dorit să transmită “un mesaj de alarmă” şi să spună lucrurile “extrem de grave ” care s-au întâmplat, din punctul său de vedere.
El a subliniat că a pornit în cursa electorală cu “un handicap enorm, imens”, susţinând că nu a beneficiat de prezenţă în mass-media.
A acuzat faptul că “nu există respect faţă de alegeri democratice, faţă funcţia de preşedinte” şi totul este “o manelizare excesivă, o superficializare” şi “nişte jocuri exclusiv de culise pentru putere, unde românul nu există, interesul lui nu există, România nu există”.
Sebastian Popescu a menţionat că, deşi contestaţia este formulată pentru a cere anularea alegerilor, pentru că, altfel, nu avea procedură legală, nu se putea adresa CCR cu alt capăt de cerere, sunt formulate, în subsidiar, şi alte cerinţe.
“Scopul nu este de a crea haos, de a anula, efectiv, alegerile, că, oricum, nu se vor anula, pentru că sunt multe motive care să nu producă o astfel de decizie. Rolul acestei contestaţii este a atrage atenţia că nu am învăţat nimic din ce s-a întâmplat anul trecut şi, pe alocuri, a fost mai grav anul acesta”, a menţionat Popescu.
El se aşteaptă ca cererea înaintată Curţii Constituţionale să fie respinsă ca “inadmisibilă”.
Din datele publicate pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente, după centralizarea tuturor proceselor verbale, Sebastian Popescu (PNR) a obţinut 25.994 voturi (0,28%) la alegerile din 4 mai.