Confidenţialitate

CCR discută sesizarea PNL şi USR privind Legea manualului şcolar

Curtea Constituţională a României discută, luni, sesizarea PNL şi USR privind Legea manualului şcolar.

Plenul Curţii urmează să discute obiecţia de neconstituţionalitate a Legii privind manualele şcolare, obiecţie formulată de un număr de 27 senatori aparţinând Grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal şi Grupului parlamentar al Uniunii Salvaţi România, notează Agerpres.

“Noi considerăm că toată legea este neconstituţională. Practic, ministrul Educaţiei Naţionale şi Guvernul, în loc să se ocupe de problemele care sunt în şcoli, de faptul că urmează evaluări, Bacalaureat, înscrieri, de faptul că probabil sau aproape sigur elevii nu vor avea manuale şcolare la începutul anului şcolar, să se ocupe de infrastructură şi de alte probleme ale educaţiei din România, ei se ocupă de instituţionalizarea unui monopol şi, practic, vor să ţină tot învăţământul, toată producţia de carte şcolară în mâna lor” , a declarat deputatul PNL Florica Cherecheş, la Palatul Parlamentului.

PNL critică instituirea unui monopol pe piaţă, critică faptul că legea nu are rigoare normativă, că instituie un paralelism legislativ între Legea manualului unic şi Legea educaţiei naţionale.