CCR decide o nouă amânare pe tema completurilor de 3 judecători

După patru amânări, miercuri CCR trebuia să se pronunțe asupra sesizării depuse de Florin Iordache, vicepreședinte al Camerei Deputaților, privind completurile de 3 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

CCR a decis însă o nouă amânare. De data aceasta, Curtea Constituțională a stabilit noul termen de judecare a sesizării – 3 iulie. Până atunci CCR va avea o nouă componență, iar discuțiile ar putea fi chiar reluate de la zero.

Sesizarea lui Florin Iordache

Sesizarea a fost depusă în luna martie, când vicepreședintele Camerei Deputaților avea atribuții de președinte al acestui for, fiind delegat de Liviu Dragnea, în condițiile în care acesta a invocat probleme de sănătate.

Florin Iordache reclamă un conflict constituțional între Parlament și Instanța Supremă, deoarece completurile specializate de la Înalta Curte nu ar fi fost constituite legal.

Procurorii Secției Speciale au transmis conducerii instanței supreme o adresă prin care solicită detalii cu privire la constituirea completelor specializate din ÎCCJ, potrivit unor surse judiciare.

Răspunsul transmis arată că toți magistrații de la ÎCCJ sunt specializați pe fapte de corupție.

La termenul de luni, avocați din dosarul angajarilor fictive de la Protectia Copiului Teleorman, în care și cei ai lui Liviu Dragnea, au invocat o nulitate absolută privind condamnarea de la instanta de fond, pronunțată de completul de 3 judecători. Concret, avocații cer rejudecarea fondului cauzei de un complet de 3 judecători de la Înalta Curte, specializat pe fapte de corupție.

Avocații sustin că a fost constituit nelegal completul de 3 judecători care a pronunțat decizia în primă instanță.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS