CCR decide dacă votul în cazul ,,Dan Șova” va fi reluat sau nu

Judecătorii Curții Constituționale discută la această oră sesizarea PNL privind votul Senatului în cazul cererii DNA de arestare a lui Dan Șova.

În funcție de ce ce vor stabili magistrații, votul în cazul senatorului PSD ar putea fi reluat. Și asta după ce conducerea Senatului a refuzat să spună clar dacă senatorul Dan Șova poate fi arestat sau nu.

La 25 martie, senatorii au votat pentru arestarea senatorului PSD, însă ulterior, au stabilit că votul nu a fost legal pentru că el nu a fost adoptat în prezența majorității membrilor acestei Camere.

Asta deși Constituţia prevede că hotărârile celor două camere ale Parlamentului “se adoptă cu votul majorităţii membrilor prezenţi din fiecare cameră”, la momentul votului.

În documentul trimis la Monitorul Oficial,  Senatul a precizat doar că au fost prea puțini senatori care au votat.

O lună mai târziu, în aprilie, PNL a sesizat Curtea Constituţională, arătând că “Senatul trebuia să-şi asume decizia prin care încuviinţează ori nu reţinerea şi arestarea preventivă a senatorului în cauză”

Acum, Curtea Constituțională va decide dacă votul în cazul Dan Șova trebuie reluat sau nu

Președintele CCR, Augustin Zegrean, spune că nu crede că senatorii nu au vrut să respecte Constituția ci mai degrabă, că nu o cunosc.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cazul senatorului Dan Șova i-a obligat pe judecători să se pronunțe și după ce conducerea Senatului a refuzat inițial să publice în Monitorul Oficial rezultatul votului.

Dna a cerut toate documetele legate de vot verificând dacă s-au produs sau nu fapte de corupție.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS