Confidenţialitate

CCR – așteptată să prezinte motivarea deciziei în cazul revocării șefei DNA

La Curtea Constituțională, Judecătorii se vor reuni, astăzi, în spatele uşilor închise, pentru a da citire în plen motivării deciziei prin care îl obligă pe preşedintele Klaus Iohannis să accepte propunerea de revocare a Laurei Codruța Koveși de la conducerea Direcţiei Naționale Anticorupţie.

La sfârșitul lunii mai, CCR a stabilit, cu majoritate de voturi că între președintele României și ministrul Justiției există un conflict juridic de natură constituţională, generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA.

Curtea Constituţională a arătat atunci în comunicatul oficial că şeful statului urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.

Președintele Klaus Iohannis care se află astăzi în Polonia într-o vizită oficială a anunțat în repetate rânduri că va lua o hotărâre doar după publicarea motivării CCR .

Pe de altă parte, preşedintele Comisiei speicale pentru modificarea legilor justiţiei, deputatul PSD, Florin Iordache, declara la începutul săptămânii că în motivarea deciziei CCR vor fi trecute și sancțiuniele care ar urma să se aplice pentru nerespectarea deciziei CCR privind revocarea Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea

Valer Dorneanu, preşedintele Curţii Constituţionale, arată, într-un comunicat de presă că toate deciziile instituţiei pe care o conduce sunt obligatorii, indiferent dacă sunt persoane fizice sau juridice.