Confidenţialitate

CCR a respins sesizarea USR privind Legea bugetului. Varianta finală merge Cotroceni pentru aprobare

Curtea Constituțională a României a decis, marți, să respingă sesizarea privind Legea bugetului transmisă de către USR. Astfel, legea merge mai departe la președintele Iohannis, pentru a fi promulgată.

După ce USR a contestat vineri legea bugetului la Curtea Constituțională pe motiv că îi discriminează pe români și că niciun amendament al USR nu a fost acceptat de noua coaliţie din Parlament, CCR a decis să respingă contestația partidului condus de Dacian Cioloș.

Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi, transmit judecătorii CCR, printr-un comunicat de presă:

„În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi:

1. A respins, ca inadmisibilă, obiecția de neconstituționalitate a dispozițiilor art.6 alin.(2) din Legea bugetului de stat pe anul 2022.

2. A respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate și a constatat că dispozițiile art.54 din Legea bugetului de stat pe anul 2022 sunt constituționale în raport cu critica de neconstituționalitate extrinsecă formulată numai în măsura în care aplicarea lor se realizează după o eventuală modificare sau completare a Legii nr.334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale.

3. A respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate și a constatat că dispozițiile art.56 din Legea bugetului de stat pe anul 2022 sunt constituționale în raport cu criticile formulate.”

Decizia este definitivă și comunică Președintelui României pentru promulgare.

Citește și: Bugetul pentru anul 2022 a fost adoptat de Parlament. Nu au lipsit huiduielile la finalul ședinței | AUDIO