Confidenţialitate

CCR a amânat pentru săptămâna viitoare decizii importante

Curtea Constituțională a amânat pentru săptămâna viitoare deciziile în două dosare importante: impozitarea pensiilor speciale și numirea deputatului PSD Florin Iordache la șefia Consiliului Legislativ.

Motivul amânării este că judecătorul raportor, Attila Varga, a absentat pentru că se află în carantină după ce soția sa a fost infectată cu Covid-19.

Numirea lui Iordache la Consiliul Legislativ a fost contestată de USR și de PNL pe motiv că nu a întrunit numărul de voturi prevăzut de lege, dar și pentru că fostul ministru al justiției nu se bucură de o bună reputație și, nu în ultimul rând, că este membru de partid.

O altă decizie amânată de Curtea Constituțională a fost cea privind legea prin care pensiile speciale mai mari de 7.000 de lei ar urma să fie impozitate cu 85%.

Actul normativ a fost adoptat în această vară de Parlament, dar a fost atacat la CCR de Înalta Curte de Casație și Justiție și de Avocatul Poporului.

Curtea a amânat de trei ori până acum luarea unei decizii în acest caz. Următorul termen a fost stabilit tocmai după alegerile parlamentare, pe data de 8 decembrie.