Confidenţialitate

Cazurile de Omicron se dublează în mai puțin de 3 zile

Varianta de coronavirus Omicron a fost raportată în 89 de țări, iar numărul cazurilor se dublează în maxim 3 zile în zonele cu transmitere comunitară, a anunțat sâmbătă Organizația Mondială a Sănătății. Mai nou, durerea în gât este un nou simptom al îmbolnăvirilor cu Omicron – anunță specialiștii.

Numărul țărilor în care se raportează varianta Omicron crește de la o zi la alta. Dar, probabil, în realitate, numărul este mai mare decât cel cunoscut – spun reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății.

„Omicron se răspândește într-un ritm pe care nu l-am văzut cu nicio variantă anterioară. Iar vaccinurile, singure, nu-I pot face față. Este nevoie – în continuare – de mască, distanțare, aerisirea camerelor. Trebuie să luăm toate măsurile și să o facem correct – a mai spus șeful Organizației Mondiale a Sănătății.

OMS a avertizat că, având în vedere creșterea atât de rapidă a numărului de cazuri, spitalele ar putea fi supraglomerate în unele zone, cum ar fi Marea Britanie și Africa de Sud.

Între timp, oamenii de ştiinţă au identificat un simptom comun care confirmă infectarea cu Omicron. E vorba de durerea în gât, care se manifestă la debutul bolii. Ei atrag atenția că purtarea măștii este, și pentru protejarea de Omicron, foarte utilă.