Cazul Udrea: Deputaţii din Comisia juridică urmează să întocmească vineri un raport asupra solicitărilor DNA de urmărire penală, reţinere şi arestare preventivă

Deputatul Elena Udrea a petrecut, joi, şapte ore pentru a-şi citi dosarul în Comisia juridică, afirmând la final că faptele de care este acuzată “nu sunt reale”, iar procurorii au reţinut date imprecise şi greşite, demonstrând că scopul dosarului este doar arestarea ei.

Raportul Comisiei va fi discutat apoi luni în şedinţa conducerii Camerei Deputaţilor, care urmează să stabilească data la care va avea loc plenul în care se vor vota cererile procurorilor. Cel mai probabil, votul va avea loc miercuri.

În acest nou dosar, fostul ministru este acuzat că ar fi comis șase infracțiuni, printre care luare de mită, trafic de influență și fals în declarațiile de avere.

Procurorii anticorupție susțin că Elena Udrea ar fi cerut 5 milioane de dolari pentru a interveni la compania Hidroelectrica, în favoarea unui om de afaceri care încheiase un contract cu societatea de stat.

O a doua speță în acest dosar se referă la vânzarea presupus ilegală a unei vile din Eforie Sud, Săbărel.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS