Cazul primarului din Iaşi, acuzat că şi-a ameninţat fosta amantă: De ce să-şi dea demisia primarul Nichita?

Astăzi, la România în Direct, Moise Guran vă invită la dezbaterea situaţiei savuroase din Iaşi: povestea de dragoste a primarului Gheorghe Nichita şi a amantei Adina Samson.

Gheorghe Nichita a ajuns în faţa procurorilor DNA nu pentru şpăgi, ci pentru că a folosit membrii Poliţiei Locale pentru a-şi spionat fosta amantă. Bunicul Nichita, dacă pot să-i spun aşa, a divorţat acum 4 ani de soţie, a încălcat cel puţin dreptul la intimitate a tinerei Adina Samson, pe care a spionat-o, ba chiar şi-a intimidat şi ceilalţi posibili concurenţi. Victima, cum ar veni, susţine că primarul a fost şi violent, însă rămâne de văzut dacă să o credem pe cuvânt.

Controversele iscate de aici pornesc. DNA consideră că primarul e periculos. Mirat, premierul Victor Ponta a întrebat de când trebuie cineva arestat doar pentru că îşi urmăreşte iubita. Instanţa a considerat că omul nu este periculos, doar plasat sub control judiciar.

Se vorbeşte acum despre o eventuală demisie de la primăria Iaşiului. Moise Guran vă întreabă pentru care fapte: pentru cele de care ieşenii au ştiut tot timpul sau pentru cele de care nu se ştie încă?

De ce să-şi dea demisia primarul Gheorghe Nichita? E mai grav faptul că primarul i-a invadat femeii dreptul la viaţa privată punând pe cineva să o spioneze sau e mai grav că un bărbat de 58 de ani s-a încurcat cu o femeie de 33 de ani?

Primarul din Iaşi, Gheorghe Nichita, anchetat sub control judiciar pentru abuz în serviciu, este acuzat acum de amantă că ar fi bătut-o. Adina Samson – şefa Serviciului Managementul Calităţii din primăria Iași – susține că a fost amenințată cu moartea şi că a făcut deja plângere la parchet.

Procurorii spun că Nichita, primar al oraşului Iaşi din 2003, și-ar fi creat un serviciu secret personal și că Poliția Locală urmărea mai multe persoane – printre ele, pe amanta primarului, pe care acesta o bănuia că îl înșală. PNL Iași a cerut zilele trecute demisia de onoare a primarului social-democrat.

Puteţi asculta LIVE România în Direct şi online, la adresa www.europafm.ro/live. Moise Guran vă invită să vă exprimaţi opinia şi să o faceţi auzită în întreaga ţară sunând la numărul de telefon 0372.069.599.