Cazul preotului Pomohaci, discutat joi de Consistoriul Arhiepiscopiei de Alba Iulia

Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia se va întruni, joi, să judece cazul preotului Cristian Pomohaci.

Acesta este cercetat de Parchetul instanţei supreme pentru că ar fi încercat să corupă sexual un adolescent de 17 ani .

Miercuri au expirat cele 30 de zile în care preotul putea aduce dovezi în apărarea sa.

Cristian Pomohaci nu a prezentat probe şi dovezi pentru a se dezvinovăţi, potrivit purtătorului de cuvânt al Arhsipiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, Oliviu Botoi.

Consistoriului Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia se va pronunța și asupra solicitării de retragere temporară din preoţie a lui Cristian  Pomohaci, care a invocat motive de sănătate.

Preotul Cristian Pomohaci, din judeţul Mureş, care este şi cântăreţ de muzică populară, este cercetat pentru că ar fi încercat să corupă sexual un adolescent de 17 ani, cazul fiind preluat de Parchetul General.

Totul a fost surprins într-o înregistrare audio de 22 de minute, în care preotul încearcă să îl convingă pe adolescent să întreţină relaţii sexuale cu el şi chiar să mai aducă şi alţi tineri.

Preotul Pomohaci a mai fost acuzat, în 2013, de practici neacceptate de Biserica Ortodoxă precum exorcizarea, primind canon să meargă o perioadă la Mânăstirea Afteia pentru a se căi pentru faptele sale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS