Confidenţialitate

Cazul Onești, anchetat de ITM. Inspectorii vor să vadă dacă muncitorii puteau derula lucrări în afara firmei

Tragedia de la Onești, unde doi oameni au fost uciși după ce au fost sechestrați, ca urmare a intervenției întârziate a poliției, este anchetată și de Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Cei doi bărbați erau în timpul serviciului când a avut loc tragedia iar inspectorii de muncă trebuie să afle dacă aceștia puteau face lucrări în afara firmei.

Până acum, angajatorul, Chimcomplex Borzești, le-a transmis inspectorilor de muncă din Bacău că cei doi bărbați, unul electrician și celălalt lăcătuș mecanic, au fost trimiși la apartamentul respectiv, proprietatea firmei, pentru a stabili necesarul de materiale pentru repararea instalației electrice.

Fostul proprietar a pătruns în locuință în împrejurări încă neclare și, după mai multe ore în care muncitorii au fost sechestrați, i-a înjunghiat mortal.

Inspectorii ITM trebuie să stabilească dacă în fișa postului era menționat că aceștia pot derula lucrări și în altă parte decât în incinta complexului.

În funcție de rezultatul anchetei ITM, dacă se va dovedi că angajatorul are vreo vină în moartea celor doi, acesta poate fi tras la răspundere penală.

Ancheta în cazul Onești va cuprinde și verificări în aceea ce privește urmele de pe corpul uneia dintre victime.

Sunt urme de muniție neletală, a spus ministrul de Interne, Lucian Bode. Ancheta va stabili și ce fel de muniție au folosit polițiștii pentru a-l reține pe criminal:

„Erau urme de la muniție neletală și pot să vă spun doar atât: s-au tras două cartușe, fiecare cartuș are 15 bile de cauciuc. Din anchetă va rezulta exact poziția de tragere, unde era agresorul, criminalul, unde era victima.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.