Confidenţialitate

Cazul Novak Djokovic: Justiția din Australia a decis în favoarea sportivului | AUDIO

Justiția din Australia a decis în favoarea lui Novak Djokovic: a respins anularea vizei și a obligat Guvernul la plata cheltuielilor de judecată. Totuși, o nouă decizie de anulare a vizei nu este exclusă, dacă ministrul Australian al Imigrarii va considera oportun acest lucru. Conform presei australiene, Alex Hawke va lua o decizie marţi dimineaţă.

Până atunci, la Belgrad, familia liderului ATP a facut primele declarații, iar în Australia jucătorul sârb a efectuat un prim antrenament.

Novak este liber și deja s-a antrenat pe un teren de tenis. „A venit în Australia să încerce să câştige un alt Australian Open şi pentru a doborî recordul pe care l-a urmărit de atâţia ani”, a declarat fratele liderului ATP, într-o conferință de presă ținută la Belgrad.

Djordje Djokovici i-a mulţumit judecătorului care a pronunţat sentinţa pentru că a analizat toate dovezile. Novak avea toate documentele ce i s-au cerut, inclusiv o scutire medicală, a spus el .

„În final, Novak a câştigat, justiţia a câştigat şi statul de drept a câştigat”, a declarat la rândul sau Srdan Djokovici, tatăl jucătorului.

Mama campionului vede în decizia Justiției cea mai mare victorie din întreaga lui carieră.

Dijana Djokovic susține că fiul său a fost supus hărţuirii și că i-au fost încălcate drepturile, deoarece nu i s-a permis să aibă contact cu prietenii, cu echipa sau cu avocaţii săi.

Novak Djokovic era așteptat să intervină printr-o transmisiune video în cadrul conferinței susținute de familia sa, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Liderul ATP a scris însă pe Twitter că este mulţumit şi că, în ciuda a tot ceea ce s-a întâmplat, vrea să rămâna şi să concureze la Australian Open.

Sursa foto: Instagram / djokernole

Citește și: Tenismanul Novak Djokovic a câștigat în instanță contestația cu privire la anularea vizei pentru a intra în Australia

Autor: Adriana Sârbu

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.