Confidenţialitate

Tenismanul Novak Djokovic a câștigat în instanță contestația cu privire la anularea vizei pentru a intra în Australia

În Australia, tenismanul Novak Djokovic a câștigat în instanță. Un judecător federal a decis că poate intra în această țară și să joace la primul turneu de mare șlem al anului.

Novak Djokovic este liber în acest moment să intre pe teritoriul australian.

Judecătorul federal Anthony Kelly a decis ca jucătorul de tenis să fie eliberat din centrul pentru imigranți. Astfel, a dispus anularea deciziei autorităților australiene de a nu-l lăsa pe Djokovic în această țară.

Tenismenul sârb Novak Djokovic a primit, luni dimineață, răspuns la apelul față de respingerea vizei pentru a intra în Australia. Aflat la Melbourne, sportivul vrea să participe la primul Grand Slam al anului.

Avocații jucătorului susțin că acesta a primit o scutire medicală din partea organizatorilor Australian Open, întrucât ar fi trecut recent prin boala Covid-19, doar că guvernul insista pe regula conform căreia niciun străin nu poate intra în țară dacă nu este vaccinat anti-Covid.

Zeci de susținători ai lui Novak Djokovic s-au adunat în fața tribunalului din Melbourne. Pentru a 3-a zi la rând, manifestații de solidaritate au fost organizate și la Belgrad, capitala Serbiei.

Australia, care se confruntă cu o explozie a cazurilor de Covid, a impus în valurile precedente ale pandemiei unele dintre cele mai aspre lockdown-uri la nivel mondial.

Autor: Narcis Roșioru

Sursa foto: Instagram / djokernole

Citește și: Tenismenul Novak Djokovic, cel mai bun sportiv european al anului 2021