Confidenţialitate

Cazul Gruia Stoica: Curtea de Apel Iași a încetat procesul împotriva omului de afaceri | AUDIO

Curtea de Apel Iași a încetat procesul împotriva omului de afaceri Gruia Stoica. Faptele s-au prescris, au constatat magistrații. Gruia Stoica fusese condamnat de Tribunalul Iaşi, în aprilie 2020, la patru ani de închisoare cu executare în dosarul privatizării societăţii Transbordare Vagoane Marfă. Gruia Stoica și alți inculpați au de achitat, însă, un prejudiciu de 9 milioane de lei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Condamnat în 2020 la 4 ani de detenție pentru evaziune fiscală și spălare de bani, Gruia Stoica scapă de pedeaspă. Curtea de Apel Iași a încetat procesul împotriva omului de afaceri în dosarul privatizării societăţii Transbordare Vagoane Marfă pentru că faptele s-au prescris.

Însă, Curtea de Apel Iași a decis ca Gruia Stoica, fratele său vitreg Vasile Didilă, tatăl lor, Vasile Răducan și compania Grup Feroviar Român să achite Fiscului un prejudiciu de aproximativ 9 milioane de lei.

Toți fuseseră condamnați pentru formarea unui grup infracțional, evaziune fiscal și spălare de bani.

Gruia Stoica – cu doi asociați, implicați în dosar – ar fi achiziţionat un pachet majoritar de acţiuni la SC Transbordare Vagoane Marfă. Au schimbat conducerea și au introdus compania într-un circuit financiar fictiv pentru evaziune fiscal. Cei vizați în dosar au pus la punct un plan pentru a plăti contribuții cât mai mici către stat.

Gruia Stoica a fost condamnat definitiv pentru corupție în 2016, la 2 ani și jumătate de închisoare cu suspendare și cu un termen de supraveghere de 3 ani, pentru trafic de influență pentru că a dat mită 3 milioane de euro pentru a obține un contract pentru compania feroviară pe care o deținea, GFR.

Sursa foto: Pixabay

Citește și: Constanța: Doi minori, arestați pentru tâlhărie calificată | AUDIO