Confidenţialitate

Cazul fetiței din Topoloveni care a decedat la Marie Curie, preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș

Cazul fetiței din orașul argeșean Topoloveni – diagnosticată cu sindrom hemolitic-uremic și decedată la scurt timp după internare – a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș.

Procurorii vor continua astfel ancheta începută de colegii lor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Argeș – care începuseră urmărirea penală in rem în acest caz.

În plus, se cercetează și împrejurările în care s-au îmbolnăvit și ceilalți 14 copii din județul Argeș, internați în prezent în București.

 

Procurorii  au solicitat Direcției de Sănătate Publică Argeș și Agenției de Mediu efectuarea unor noi analize de specialitate în acest caz.

În plus, au fost prelevate probe din apa potabilă furnizată în oraşele Piteşti, Câmpulung şi Topoloveni.

Anchetatorii au mers și acasă la familia fetiței decedate de unde au ridicat probe din alimentele consumate.

În paralel, au fost cerute și fișele de observație ale celor 11 bebeluși internați la spitalul Marie Curie din Capitală – spune managerul unității, Daniel Buzatu.

În acest caz a fost începută urmărirea penală in rem – ceea ce înseamnă că, deocamdată, nicio persoană nu este pusă sub acuzare.

Ofițerii de poliție judiciară recunosc însă că au audiat mai multe persoane în acest caz.

Fetița din Topoloveni, în vârstă de 1 an, a murit pe 31 ianuarie la spitalul Marie Curie din București – unde fusese transportată, din Pitești, în stare gravă.