Confidenţialitate

Cazul dublei crime de la Bran: Atacatorul se afla în proces cu victimele, vecine cu acesta, pentru a muta gardul între cele două proprietăți

Apar noi detalii legate de contextul în care a avut loc dubla crimă de la Șimon, județul Brașov. Atacatorul se judecă cu victimele pentru o parte a pământurile învecinate, iar conflictul dintre familii se desfășura de mult timp.

Procurorii au dezvaluit noi aspecte din dosarul dublei crime de la Șimon. Conflictul dintre atacator și familia victimelor era unul vechi, cu plângeri penale realizate de inculpat la adresa tatălui și fratelui bărbatului ucis.

Mai mult, atacatorul și victimele sale se judecau pentru mutarea gardului dintre cele două proprietăți.

Dosarul civil se afla pe rolul Judecătoriei Zărnești, unde părțile aveau termen în martie. Claudiu Sandu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov:

„Se pare că este un litigiu pe granituire, curtea suspectului se învecinează într-o anumită zonă cu aceasta curte a persoanelor decedate.”

Inculpatul a fost găsit de polițiști în podul propriei case și nu s-a lăsat capturat cu ușurință. Cu un cuțit asupra lui, a amenințat că își ia zilele.

Procurorul Claudiu Sandu explică:

„Suspectul era înarmat cu un cuțit și amenința că își ia viața (…) A avut loc o negociere, cei de la Acțiuni speciale au un om pregătit pentru astfel de situații și negocierile au fost fără alte victime.”

La audieri, suspectul și-a recunoscut parțial faptele și urmează să fie prezentat instanței cu propunere de arestare. Anchetatorii verifică și ipoteza în care atacatorul ar fi avut probleme psihice, diagnosticate anterior.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Zeci de percheziții în vămile din nordul și estul țării privind fapte de luare de mită comise de vameși. Participă și procurori din Republica Moldova