Cazul de sclavie din județul Argeș a ajuns în presa internațională

Principalele agenții de știri scriu despre condițiile inumane în care erau ținuți zeci de bărbați și băieți, puși să muncească, hrăniți cu resturi de mâncare și bătuți cu bestialitate.

 

Articolele publicate de agenţiile Associated Press şi Reuters despre cazul de la Berevoești au fost preluate de publicaţii de pe toate continentele.

 

Aproximativ 160 de poliţişti şi procurori au luat parte la raidul în această localitate, aflată la aproximativ 150 de kilometri de capitala Bucureşti, precizează Associated Press.

 

Procuratura a precizat că unele victime au fost luate cu forţa din gări şi autogări, de lângă biserici sau chiar din locuinţele lor şi au fost transportate la case private de către membri ai grupării. Unele victime erau obligate să transporte şi să vândă lemn tăiat ilegal. Aceste persoane erau ţinute în lanţuri, bătute şi ameninţate, fără să li se dea să mănânce sau erau hrănite de pe jos. Uneori erau puse să se bată ca distracţie pentru răpitori, mai notează AP.

 

Și Reuters scrie că Poliţia Anti-Mafia a spart o bandă de traficanţi români de persoane care a obligat zeci de victime răpite, inclusiv copii, să cerşească sau le-a redus la sclavie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS