Cazul Caracal: INML reanalizează toate fragmentele osoase chiar dacă acestea sunt degradate

Ancheta în cazul Caracal se complică de la o zi la alta. Anchetatorii continuă cercetările în casa lui Gheorghe Dincă.

Miercuri – pereţii sunt scanaţi, iar Institutul de medicină legală a anunţat că analizele AND continuă, chiar dacă oasele găsite sunt în stare avansată de degradare.

Cercetările sunt complexe şi necesită timp – arată conducerea institutului de medicină legală, într-un comunicat de presă. Toate rapoartele transmise până acum la DIICOT sunt preliminare – spune INML.

Aşa că expertiza continuă pe rămăşiţele identificate şi TOATE fragmentele osoase sunt în curs de reanalizare chiar dacă se află în stare avansată de degradare.

Asta înseamnă că inclusiv rămăşiţele umane găsite iniţial în curtea lui Gheorghe Dincă şi despre care se credea că aparţin Alexandrei Măceşanu vor fi reanalizate.

Reamintim că ministrul justiţiei, Ana Birchall, a sunat familia Măceşanu în urmă cu 2 săptămâni pentru a-i transmite condoleanţe.

Era momentul la care se spunea că în proporţie de 99,9% rămăşiţele ar aparţine adolescentei de 15 ani.

Referitor la oasele găsite în pădure, şi despre care Gheorghe dincă a spus că sunt ale Luizei Melencu, specialiştii INML nu au putut identifica nici un profil AND.

Între timp, ministrul sănătăţii cere un control la Institutul de medicină legală, la solicitarea familiei uneia dintre victime, iar criminaliştii au găsit în maşina lui Gheorghe Dincă o poşetă şi un cercel – lucruri care nu au fost recunoscute de părinţii celor două fete.

Aşa că anchetatorii iau în calcul existenţa unei a treia victime.

Zilele acestea, pereţii casei lui Gheorghe Dincă sunt scanaţi în căutarea de noi probe.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS