Confidenţialitate

Cazul „Caracal”: Gheorghe Dincă, condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare | AUDIO

S-a terminat procesul Caracal – magistraţii Curții de Apel Craiova l-au condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare pe Gheorghe Dincă, în dosarul legat de dispariţia și moartea adolescentelor Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu, acum 4 ani. Complicele său – acuzat de viol – Ștefan Risipițeanu, a primit o pedeapsă de 12 ani de detenție. Cei doi se află în Penitenciarul Craiova.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare, pedeapsa maxima pe care o putea primi având în vedere vârsta pe care o are.

Pe 24 iulie 2019, adolescenta de 15 ani Alexandra Măceşanu, din comuna Dobrosloveni, a disparut pe drumul spre Caracal, după ce a luat o mașina la ocazie.

A doua zi, fata a cerut ajutor la 112 din casa lui Gheorghe Dincă, însă poliția a așteptat până în dimineața zilei următoare ca să intre în curtea acestuia.

Acolo, anchetatorii au găsit un butoi metalic în care se aflau cenușă și resturi de oase umane calcinate, expertiza stabilind că acestea îi aparţineau Alexandrei.

S-a descoperit apoi că în condiții similare dispăruse, în aprilie, o altă tânără de 18 ani, Luiza Melencu.

La începutul anchetei DIICOT, Gheorghe Dincă a recunoscut că le-a ucis pe ambele fete, iar resturile corpului Luizei le-ar fi aruncat la marginea unei păduri de lângă Caracal.

Ulterior, el şi-a schimbat declaraţia, susținând că Luiza Melencu ar fi fost luată din casa lui de alte persoane. În cazul fragmentelor osoase descoperite lângă pădure, specialiştii nu au reuşit să stabilească cui aparţine ADN-ul.

Sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Danescu

Citește și: Cum (nu) ne-a schimbat cazul Caracal | AUDIO