Confidenţialitate

Cazierul judiciar poate fi obținut acum și online | AUDIO

Cazierul judiciar poate fi obținut online începând de miercuri, prin platformele ghișeul.ro și hub.mai.ro. Ministerul Digitalizării și Ministerul de Interne au anunțat startul acestui proiect pilot.

De la vară, vor putea obține cazierul judiciar online și persoanele juridice.

Sunt 2 milioane de români care merg anual la secția de poliție pentru a obține cazierul. Acum, documentul poate fi obținut prin câteva click-uri.

Începând cu 1 februarie, versiunea pilot a aplicației Ghișeul.ro permite eliberarea certificatelor de cazier judiciar pentru persoanele fizice care nu au înscrisuri în cazier.

Pot fi folosite două mecanisme de acces pentru obținerea acestui document: direct prin autentificarea în portalul Ministerului de Interne, hub.mai.gov.ro sau prin accesarea site-ului GHISEUL.ro, cele două platforme fiind interconectate.

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja precizează: serviciul devine disponibil 24/24, fără a mai fi condiționat de programul de lucru cu publicul.

Certificatul de cazier judiciar se eliberează gratuit și în formă electronică. Documentul are semnătură electronică și este asimilată înscrisurilor autentice.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Poșta Română a început să distribuie cardurile de energie pentru cei cu venituri mici | AUDIO