Cazare în ferme din satele Sloveniei

Noi ne mândrim cu pensiunile din zonele rurale, slovenii ies în întâmpinarea turiștilor cu fermele agroturistice din satele pitorești ale țării. Spre deosebire de sejurul la o pensiune din România, unde accentul se pune pe odihnă, în Slovenia primim foarte multe sugestii de petrecere a timpului liber. Este vacanța ideală pentru amatorii de drumeții, de ciclism ori de pescuit. Pe scurt, activități în mijlocul naturii.

5949315891_785b9a7d17_b

Totodată, fermele agroturistice sunt recomandate pentru o evadare din cotidian și reprezintă o bună ocazie de a cunoaște tradițiile și obiceiurile, care încă sunt păstrate în satele din Slovenia.

 

În ceea ce privește clasificarea, dacă pensiunile de la noi sunt catalogate în funcție de numărul de margarete primite de la autoritățile care le evaluează, fermele din Slovenia primesc mere. Astfel, o fermă de patru mere are camere moderne, baie proprie și servicii de calitate.

 

Recomandări pentru o vacanță activă

 

La doar un kilometru de pitorescul oraș Bled, în satul Selo, găsim o fermă plasată într-un peisaj de vis, chiar la poalele Alpilor. Orice turist care îi trece pragul va fi încântat de ospitalitatea gazdelor, dar și de multitudinea de activități pe care le poate face. Astfel, cei pasionați de pescuit își pot arunca undița în Lacul Bled. Cei care vor plimbări în natură pot porni pe jos sau cu bicicleta spre Cascada Savica din Parcul Național Triglav ori pot descoperi Cheile Vintgar, de o frumusețe ieșită din comun. Romanticii trebuie neapărat să viziteze Castelul Bled, un edificiu medieval cocoțat pe o stâncă. Vor fi, cu siguranță, copleșiți de priveliștea minunată pe care o oferă asupra Lacului Bled.

bled

Castelul Bled

Ferma e cotată la 4 mere, iar o noapte de cazare aici costă de la 36 de euro de persoană.

Cheile Vintgar

Găsim și tarife mai mari. De exemplu, la o fermă de lângă orașul Laško, o noapte costă 65 de euro. Unitatea de cazare e de 3 mere. De pe vârful colinei pe care se află, ferma veghează asupra orașului Laško și oferă o imagine minunată asupra văii râului Savinja. Turiștii care se cazează aici trebuie să dea o fugă până în orașul Laško, să facă un tur al bisericilor vechi, mănăstirilor și al castelor din zonă. Să nu cumva să rateze bătrânul castel Celje, ridicat prin secolul al 12-lea.

Articole Similare