Confidenţialitate

Caz fără precedent la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Ploiești

Medicii din cadrul Spitalului de Obstetrică-Ginecologie din Ploiești se confruntă cu un caz medical fără precedent. Un copil s-a născut cu malformație mai puțin obișnuită: s-a născut cu două penisuri.
Copilul care a uimit medicii ploieșteni a venit pe lume, sâmbătă la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Ploiești. A fost născut pe cale naturală, iar mama nu a făcut până la momentul nașterii, nicio ecografie.
Medicii se tem ca băiatul să nu aibă și alte malformații ascunse, motiv pentru care băiețelul va fi transferat împreună cu mama sa la un spital din Capitală pentru investigații amănunțite.
”A fost o naștere normală, în schimb aș vrea să specificați că este vorba despre o pacientă care nu a fost niciodată la un consult până la naștere. Nu a făcut niciun fel de investigație în cursul sarcinii”, a declarat medicul Călin Boeru, managerul Spitalului de Obstetrică –Ginecologie din Ploiești.
Întebat dacă băiețelul este sănătos, în ciuda malformației aparte, medicul a precizat că este prematur să se pronunțe pentru că micul pacient va avea nevoie de investigații de specialitate.
”Este foarte greu de spus exact, în momentul în care discutăm de o malformație de genul acesta care are legătură cu dezvoltarea intrauterină. Nu se poate discuta dacă este o singură problemă motiv pentru care copilul și părinții trebuie să meargă la investigații genetice. Copilul va merge la o clinică de specialitate în București, într-un centru care se ocupă cu investigații de genul acesta. Este o situație, în opinia noastră foarte rară, de fapt noi nemaîntâlnind până acum cu o astfel de problemă. Nu putem să ne raportăm decât la literatura de specialitate. Nu știu dacă este singura malformație, singura problemă”,a concluzionat medicul Călin Boeru.
Cel mai probabil, copilul va fi transferat în cursul zilei de marți la o clinică din București.