Confidenţialitate

Caz de infestare cu virusul West Nile în Dolj

Un adolescent din județul Dolj a ajuns de urgență la spital după ce a fost înțepat de un țânțar care i-a transmis virusul West Nile. Cazul i-a făcut pe medici să atragă atenția din nou: încălzirea vemii a favorizat reapariția virusului așa că mare atenție la înțepăturile de țânțari.

 

Direcţia de Sănătate Publică Dolj a început supravegherea infecţiei cu acest virus încădin luna mai. Primul caz a fost semnalat recent la un adolescent de 17 ani din comuna Pleşoi, județul Dolj. Pacientul a fost internat în spital şi, potrivit medicilor evoluţia stării sale de sănătate este pozitivă.

Medicii avertizează populaţia să se ferească de ţânţari, insecte ce transmit virusul west nile. Virusul determină la adulţi o neuroinfecţie care uneori  poate prezenta manifestări de meningită, meningoencefalită sau encefalită cu lichid clar. Din cauza gravităţii infecţiei, în octombrie anul trecut, medicii au luat decizia să interzică locuitorilor celui mai mare cartier din Craiova să doneze sânge până la venirea iernii. Aceasta după ce în zonă au fost depistate mai multe cazuri de infecţie cu West Nile. Persoanele care au fost înţepate de ţânţari şi au febră, dureri de cap, ori dureri articulare sau musculare, trebuie să se prezinte de urgenţă la medic.