Cauza decesului cântăreţului Charles Aznavour

Cântăreţul Charles Aznavour a murit luni dimineaţă din „cauze naturale”, în urma unei „insuficienţe cardio-respiratorii”, potrivit procurorului din Tarascon, Patrick Desjardins, dezvăluind rezultatele autopsiei realizate marţi, scrie Agerpres.

„Ipoteza înecului ca urmare a unui leşin este exclusă”, a adăugat procurorul.

Corpul artistului a fost găsit luni la domiciliul său din Mouries (Bouches-du-Rhône), „întins în cada din baia adiacentă camerei defunctului”, a precizat parchetul din Tarascon într-un comunicat.

O anchetă pentru stabilirea cauzei morţii a fost deschisă de către brigada de investigaţii din Arles, sub îndrumarea procurorului din Tarascon.

În urma autopsiei realizate la centrul medical din Nîmes s-a stabilit că decesul cântăreţului „survenit în dimineaţa zilei de 1 octombrie este urmarea unui edem pulmonar acut provocat de o insuficienţă cardio-respiratorie care nu a mai putut fi tratată de medici”, se mai precizează în comunicat.

„Caracterul suspect al decesului poate fi exclus, dar circumstanţele morţii nu sunt cunoscute cu precizie”, a declarat luni presei Patrick Desjardins, în faţa domiciliului cântăreţului.

Corpul neînsufleţit a fost înapoiat familiei. În faţa intrării în proprietatea artistului din Mouries, unde erau depuse circa 20 de buchete de flori, câteva persoane au venit marţi după-amiază să se reculeagă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS