Confidenţialitate

Câțiva români care vor să ajungă în Marea Britanie, blocați în Calais. Unii nu au testul COVID făcut | AUDIO

Românii sunt blocați de miercuri noapte, în Portul Calais din Franța ce face legătura cu Regatul Unit, deoarece o parte dintre pasagerii autocarului și cei doi șoferi nu aveau testul Real Time PCR, cerut de autoritățile britanice pentru a putea intra în țară.

Printre românii blocați la intrarea în Marea Britanie, se află și Mihaela Ligoțchi, din Iași.

Soțul ei, Ovidiu, a povestit la Europa FM că a luat legătura cu reprezentanții firmei de transport, dar aceștia nu au venit cu nicio soluție, așa că pasagerii au căutat singuri o cale pentru a putea intra în Marea Britanie:

„O parte din pasageri nu aveau testul făcut, deși era obligația transportatorului să se asigure că toți pasagerii au acel test. Nici șoferii nu au acel test, șoferii nu știu să vorbească limba engleză, a vorbit soția cu cei de acolo de la autorități și acum stau acolo și caută pe net să le facă testul. Testul făcut acum 72 de ore va expira cu siguranță pentru cei are și-au făcut testul și ar trebui săfacă din nou testul. Pe banii cui, de la societate ne-au răspuns că vor analiza, mi-au spus <<șoferii sigur aveau, nu se poate>>. Nu aveau, că sunt la graniță acum, nu au.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.