Câți șoferi au rămas fără permise în prima zi a minivacanței de 1 Mai

Cele peste 300 de radare amplasate pe drumurile din țară nu au oprit șoferii vitezomani.

15 şoferi care se grăbeau să ajungă la destinație, au fost prinşi, sâmbătă, conducând cu viteze cuprinse între 183 şi 228 de kilometri la oră pe autostrăzile A2, A1 între Râmnicu Vâlcea şi Deva, A3 pe sectoareleTurda-Borş şi Bucureşti -Braşov. Poliţiştii au dat amenzi de câteva zeci de mii de lei. Nouă dintre şoferi au fost opriţi pe A1.

Poliţiştii au prins un bărbat de 26 de ani, din oraşul Cernavoda, în timp ce conducea un autoturism cu 192 de kilometri la oră pe Autostrada A 2 Bucureşti – Constanţa. Bărbatul a fost amendat cu 1.305 lei şi i-a fost suspendat permisul pe o perioadă de 90 zile.
Un alt şofer a fost oprit pe autostrada A3 Bucureşti – Braşov, în timp ce conducea cu 228 km/h, primind o amendă de 2.900 lei şi fiindu-i suspendat permisul pentru trei luni. Pe acelaşi sector de autostradă, poliţiştii au prins un bărbat care conducea un autoturism cu 191 km/h. Tot pe acelaşi tronson, poliţiştii au oprit un bucureştean conducând un autoturism cu viteza de 192 km/h.
De asemenea, pe sectorul Turda – Borş al A3, poliţiştii au depistat un bărbat de 24 de ani, din orasul Ştei, judeţul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu 191 km/h, amendându-l cu 1.305 lei şi suspendându-i dreptul de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.
Un bărbat din Germania, de 37 ani, a fost prins conducând un autoturism cu 188 km/h pe autostrada A1 Râmnicu Valcea – Deva, primind o amendă de 2.900 lei şi fiindu-i suspendat permisul pentru trei luni.
Tot pe A1 Râmnicu Valcea – Deva, poliţiştii au depistat un tânăr de 22 de ani, din Sfântul Gheorghe, judeţul Covasna, în timp ce conducea un autoturism cu 189 km/h, un bărbat din Germania, de 45 ani, circulând cu viteza de 183 km/h, precum şi doi bucureşteni care conduceau cu 186 km/h, respectiv 194 km/h. Cei patru au fost amendaţi cu  câte 2.900 lei şi le-au fost suspendate permisele auto.
Pe acelaşi tronson de autostradă, poliţiştii au mai prins un bărbat din Germania în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 218 km/h, un şofer din Sibiu circulând cu 191 km/h, altul din Bistriţa Năsăud, cu viteza de 196 km/h, dar şi un bărbat de 30 de ani cu viteza de 192 km/h.
Tot pe autostrada A1 Râmnicu Vâlcea –  Deva, un bucureştean a fost prins conducând cu 195 km/h.
Polițiștii fac apel către șoferi să respecte limita de viteză pe drumuri.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS