Câți români cred că echipa națională de fotbal va câștiga EURO 2016 – STUDIU IRES

Deși peste jumătate dintre respondenții la sondajul IRES realizat cu ocazia EURO 2016 spun că nu știu cine este căpitanul Naționalei României prezente la Euro2016, 30% îl indică în mod corect pe Vlad Chiricheș, în timp ce 10% cred că acesta este Răzvan Raț, există și români care cred în succesul echipei naționale de fotbal.

Aproape jumătate dintre participanţii la un studiu IRES cu privire la percepţiile şi reprezentările românilor legate de participarea României la EURO2016 şi care se declară interesaţi de această competiţie cred că echipa naţională de fotbal a României va ajunge în optimi.

Peste o treime dintre ei sunt chiar mai optimişti şi cred că echipa va depăşi faza optimilor: 18% apreciază că Naţionala va ajunge în sferturile de finală, 10% cred că va ajunge în semifinală, 5% estimează că România va fi finalistă, iar 3% cred chiar că echipa noastră va câştiga EURO 2016.

Cât priveşte performanţa României în grupa A, 6 din 10 respondenţi sunt de părere că Naţionala se va clasa pe locul 2, un sfert avansează locul 3, în timp ce 8% spun că tricolorii se vor clasa pe primul loc.

Franța este indicată de 35% dintre participanții la studiu ca fiind echipa cu cele mai mari șanse de a ajunge în finala EURO 2016, urmată fiind de Germania și apoi de Spania.

Germania este însă cotată de participanții la acest studii ca fiind echipa cu cele mai mari șanse de a câștiga EURO 2016, fiind urmată de Franța și Spania.

Dintre echipele participante la EURO 2016, în topul preferințelor suporterilor români se află tot Spania, Germania și Franța.

Aproape jumătate dintre respondenții interesați de EURO2016 declară că vor urmări doar meciurile mai interesante din această competiție, 18% optează doar pentru meciurile susținute de reprezentativa României și doar 8% spun că vor urmări toate partidele. Acasă, în compania familiei – este mediul indicat de cei mai mulți dintre respondenți ca fiind cel în care vor urmări partidele din cadrul EURO2016.

La realizarea chestionarului de către Institutul Român pentru Evaluare și Strategie – IRES au fost luate în calcul răspunsurile primite de la 1.057 indivizi de 18 ani și peste, eșantion multi-stratificat, probabilist, considerat reprezentativ la nivel național.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS