Cati romani au peste 30 de milioane de dolari

În România, aproape 180 de persoane aveau anul trecut averi de cel puțin 30 de milioane de dolari, iar numărul bogătașilor va crește, arată un studiu realizat de compania de consultanță Knight Frank. Studiul indică și prezența 2 români miliardari, dar numele lor nu au fost dezvăluite.

În România, sunt 2 miliardari și 48 de persoane cu averi de peste 100 de milioane de dolari. Numărul bogătașilor este în creștere. Anul trecut, erau 177 de persoane cu averi de cel puțin 30 de milioane de dolari, cu 5 mai multe decât în 2013, iar până în 2020, li se vor adăuga încă 120 de români.

În ceea ce privește distribuția averilor private pe continente, Europa are cele mai multe persoane bogate: sunt peste 60.500 de oameni. Urmează America de Nord și Asia.

În prezent, pe continentul european, sunt 393 de miliardari: cei mai mulți locuiesc în Rusia(117), urmează Marea Britanie, cu 81 de miliardari și Germania cu 70 de miliardari. La polul opus, țările cu cele mai puține persoane bogate sunt Bulgaria, Estonia și Letonia.

Studiul mai arată că destinațiile preferate de cei mai bogați oameni din lume sunt Londra, Hong Kong și New York.