Câteva zeci de salvamari vor fi prezenți pe litoral în Minivacanța de Paște și 1 Mai

Minivacanța de Paște și 1 Mai la mare: Câteva zeci de salvamari vor supraveghea, în acest weekend, plajele de pe litoral, din proprie inițiativă.

Ei se vor asigura că turiștii care vor ajunge pe litoral vor fi în siguranță.

Coordonatorul Serviciului Salvamar din Mamaia, Gabriel Culea, a declarat că se anunță vreme relativ frumoasă pentru acest sfârșit de săptămână, dar apa mării va fi foarte rece, cel mult 10 grade Celsius.

El a precizat că salvamarii nu vor fi plătiți pentru aceste zile în care vor supraveghea litoralul.  Gabriel Culea a adăugat că în ultimii ani nu au fost probleme deosebite, dar, ca de fiecare dată, ”vor fi tineri care, ori sub influenţa alcoolului, ori din teribilism, vor intra în apă pentru o baie”. Până la 35 de salvamari, organizați pe echipe de câte cinci se vor afla pe plaja Modern, pe celelalte plaje din Constanţa și, mai ales, în zonele mai aglomerate din staţiunea Mamaia.

Aceștia vor încerca să-i convingă pe tineri să nu intre în apele reci ale mării, iar dacă această acţiune va eşua, vor sta cu ochii pe ei pentru a evita producerea unor tragedii. Potrivit estimărilor, în Mamaia ar urma să ajungă în weekend până la 20.000 de turiști. De altfel, în stațiune vor fi organizate mai multe petreceri în cluburi și pe plajă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS