Confidenţialitate

Câte kilograme cântărește ghiozdanul copilului tău?

După ce luni am aflat că în Gorj un kinetoterapeut vrea sa ceară Ministerului Educației schimbarea regulamentelor școlare, în Deșteptarea continuăm discuțiile despre ghiozdanele copiilor noștri.

Kinoterapeutul constatase că 8 din 10 copii cu vârste de până la 14 ani prezintă modificări la nivelul coloanei vertebrale. Specialistul susține că acestea au apărut din cauza greutăţii ghiozdanelor, dar şi a poziției incorecte în bănci.

Liviu Grecu ne întreba într-un mesaj trimis pe pagina noastră de Facebook ce ar putea conține un ghiozdan care cântărește 17 kg??? Iar am auzit pe post acest lucru și parca nu-mi vine să cred… 17 kg cărți și caiete?”.

Pentru că întrebarea lui este cât se poate de serioasă și ridică o problemă pe care unii părinți o cunosc deja foarte bine, marți, în Deșteptarea, căutăm să aflăm împreună ce conțin ghiozdanele copiilor noștri și câte kilograme cântăresc.

Dacă aveți telefonul mobil la îndemână, faceți și o fotografie ghiozdanului și încărcați imaginea sub forma unui comentariu aici sau pe pagina de facebook Europa FM.

Vă rugăm luați ghizodanul copilului și puneți-l pe un cântar. Câte kilograme cântărește ghiozdanul copilului? Ce conține ghiozdanul?

Din 2017 va începe să se aplice noul plan cadru pentru gimnaziu, care prevede că elevii vor sta cu cel puţin două ore mai mult la şcoală, dar că vor avea, în schimb, manuale mai relaxate.

Potrivit actului normativ, începând cu anul şcolar 2017-2018 elevii claselor a V-a vor sta la şcoală între 26 şi 28 de ore, începând cu anul şcolar 2018-2019, elevii claselor a VI-a vor sta la şcoală între 28 şi 30, începând cu anul şcolar 2019-2020, elevii claselor a VII-a vor sta între 31 şi 33 de ore, iar din anul 2020-2021, elevii claselor a VIII-a vor sta până la 34 de ore.

Nu uitați să încărcați aici fotografia cu ghiozanul greutatea și conținutul lui, sau direct pe pagina de Facebook Europa FM!