Confidenţialitate

Cate Blanchett va prezida juriul Festivalului de la Cannes

Laureată de două ori cu premiul Oscar, actriţa australiană Cate Blanchett va prezida juriul celei de a 71-a ediţii a Festivalului de la Cannes, relatează BBC.

Organizatorii evenimentului au dorit să aleagă o figură emblematică a luptei împotriva hărţuirii în cinematografie. Cate Blanchett a fost, aminteşte Agerpres, una dintre primele celebrităţi care a luat deschis poziţie împotriva producătorului Harvey Weinstein, acuzat începând cu 5 octombrie anul trecut de agresiuni sexuale şi viol de peste o sută de femei.

Cate Blanchett, care tocmai a lansat alături de colege precum Natalie Portman şi Meryl Streep fundaţia Time’s Up pentru a le ajuta pe victimele hărţuirii sexuale, este cea de a 12-a femeie căreia i se încredinţează preşedinţia juriului de la Cannes, la 4 ani după ce misiunea a deţinut-o regizoarea neozeelandeză Jane Campion.

În vârstă de 48 de ani, Cate Blanchett îi succede regizorului spaniol Pedro Almodovar.

Actriţa a câştigat un Oscar, în 2005, pentru rol secundar în “The Aviator”, în care a interpretat rolul lui Katherine Hepburn, iar apoi a ridicat statueta acordată celei mai bune actriţe în 2014, după rolul din “Blue Jasmine”, regizat de Woody Allen.

În 2007, Cate Blanchett a câştigat şi premiul pentru cea mai bună actriţa la Mostra din Veneţia, cu filmul “I’m not There” al lui Todd Haynes, în care interpretează rolul unui Bob Dylan androgin.

Cannes 2018 va avea loc între 8 şi 19 mai.