Confidenţialitate

Catastrofă feroviară în India: Cel puţin 207 de morţi şi peste 850 de răniţi | Bilanț actualizat

Bilanţul catastrofei feroviare în care au fost implicate mai multe trenuri în estul Indiei a urcat la cel puţin 207 de morţi şi 850 de răniţi, în timp ce mulţi călători ar fi încă prinşi sub grămezi de fier, au declarat oficialii indieni sâmbătă dimineaţa, informează AFP.

“Am numărat deja 207 morţi, iar numărul lor va creşte şi mai mult”, a declarat pentru AFP Sudhanshu Sarangi, directorul general al serviciului de pompieri din statul Odisha, aflat la locul unde s-a produs accidentul feroviar.”Operaţiunile de salvare continuă la faţa locului şi vom mai avea nevoie de câteva ore pentru a le finaliza”, notează Agerpres.

Un înalt oficial al guvernului regional, Pradeep Jena, a declarat pentru AFP că “aproximativ 850 de persoane au fost internate în spitale”.

Un tren de pasageri Coromandel Express şi un altul de marfă au intrat în coliziune în apropiere de Balasore, la aproximativ 200 de kilometri de Bhubaneswar, capitala statului Odisha.
În accident a fost implicat şi un al doilea tren de pasageri.

În India au avut loc numeroase accidente feroviare în trecut, dar siguranţa pe căile feroviare s-a ameliorat semnificativ în ultimii ani datorită noilor investiţii masive şi a modernizărilor tehnologice.