Confidenţialitate

Cătălina Ponor şi Marian Drăgulescu vor reprezenta România în turneul preolimpic de la Rio

Federația română de gimnastică a anunțat componența loturilor – masculin și feminin – cu care va încerca să obțină calificarea la Jocurile Olimpice de la vară.

Turneul preolimpic este programat în perioada 16-22 aprilie.

Listele prezentate la data limită de 16 martie nu sunt definitive. Echipele pot fi schimbate pînă cu cinci zile înainte de startul competiției, în cazul unor accidentări sau a lipsei de formă în cazul anumitor sportivi.

Cătălina Ponor a fost nominalizată în lotul feminin alături de Diana Bulimar, Anamaria Ocolişan, Silvia Zarzu, Dora Vulcan şi Laura Jurcă, plus rezerva Anda Butuc.

La masculin, lista îi mai include, pe lîngă Drăgulescu, pe Marius Berbecar, Vlad Cotună, Cristian Băţagă, Andrei Muntean şi Andrei Ursache, iar Daniel Rădeanu este rezervă.

Medaliată olimpică la fiecare ediție, începînd cu 1976, echipa feminină a României va fi nevoită în premieră să își asigure prezența la JO într-un turneu preolimpic, după ce la Mondialele de la Glasgow a terminat doar pe locul 13. Echipa României nu va putea conta la calificările de luna viitoare pe cea mai în formă gimnastă a sa – Larisa Iordache și-a fracturat luna trecut un deget la mîna stingă și va fi indisponibilă timp de șase săptămîni.

 

foto: ffgym.com