Confidenţialitate

Tolontan, la Europa FM: Statul cumpără măști la prețuri duble, triple, prin încredințare directă | AUDIO

Românii plătesc dublu sau triplu pe măști, iar spitalele și de patru ori mai mult, pentru că statul român se lasă speculat în criza de sănătate.

O anchetă a ziarului Libertatea arată că încă de acum trei săptămâni, statul a lansat o licitație pentru achiziționarea  a 1,7 milioane de măști profesionale, 1,2 milioane de combinezoane și 1,7 milioane de viziere.

Licitația a fost anulată de două ori, și toți participanții – descalificați, a spus jurnalistul Cătălin Tolontan, într-o intervenție la Europa FM.

Acesta precizează că prin Unifarm au fost cumpărate – prin încredințare directă – echipamente de protecție la prețuri mari.

“E ok să stăm în casă, e ok ca statul să capete puteri mai mari, este ok ca anumiți oameni să nu fie neapărat transparenți. Nu suntem într-o lovitură de stat militară, suntem într-o democrație.

Distrugeți mecanismele de licitație, le amânați la nesfârșit, parcă le faceți intenționat să nu meargă, în schimb luați pe încredințare directă la prețuri duble, triple măști, de exemplu“, spune Cătălin Tolontan.

“Măștile vin cu 1,2 – 1,3 lei în țară, cu tot cu transport și taxe vamale, și ajung în spitale la 2,6 lei, în farmacii la 5-6-7 lei. Prin încredințări directe se umflă prețurile, iar licitațiile nu se desfășoară“, a mai adăugat jurnalistul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vezi aici emisiunea integrală: