Confidenţialitate

Cătălin Tolontan: Aveți încredere în presă. Cine are lucruri de spus, să spună | AUDIO

La 11 ani de la ancheta Gazetei Sporturilor care a arătat neregulile din ceea ce a devenit dosarul Gala Bute, Elena Udrea a fost condamnată definitiv pentru corupție. Ea a fost prinsă aseară la granița dintre Bulgaria și Grecia, unde a fugit înainte de a primi sentința definitivă de 6 ani de închisoare. Demersurile pentru extrădare au început. Cătălin Tolontan, care acum este la publicația Libertatea, spune la Europa FM că acest caz oglindește un șir de slăbiciuni pe care le are România.

„Să nu uităm cine era Elena Udrea în momentul respectiv. Era, probabil, în afară de președinte, al doilea cel mai puternic om din România ca influență politică și nu numai politică. Administrativă, de afaceri, de culise aflăm azi. Și mai e ceva: în cazul acesta nu este vorba de 2 milioane de euro cât au cheltuit pe gală, ci este vorba despre un caz de corupție în care Ministere întregi, domenii de schi, au fost prejudicate. Firme fantomă au ajuns să scoată banii de la bancomat, să-i întoarcă. Inclusiv, susțin judecătorii, ajungând o parte din acești bani la Elena Udrea”, a spus Cătălin Tolontan la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Cătălin Tolonan mai spune că povestea arată însă și că există mecanisme de control democratic prin care cetățenii și presa pot să determine instituțiile să lucreze în folosul lor.

„Cine vrea să vorbească, iar acesta este un apel pentru oamenii care ascultă acum, dacă vreți să vorbiți cu presa – nu neapărat cu noi, poate cu altcineva – aveți încredere. Pentru că până la urmă, lucrurile se vor afla. Au fost foarte mulți oameni obedienți și lași. Unii au plătit penal, alții nu au plătit penal în cazul acesta, dar au fost și oameni curajoși în statul român, începând cu Ministerele și nu numai, în justiție – oameni care și-au făcut treaba. Oamenii aceștia dacă au lucruri de spus, să spună”, a adăugat Cătălin Tolontan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Cătălin Tolontan, în emisiunea Deșteptarea la Europa FM.

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria