Confidenţialitate

Cătălin Rădulescu, trimis în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu și fals în declarații în formă continuată | AUDIO

Fostul deputat Cătălin Rădulescu a fost trimis în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu și fals în declarații în formă continuată în legătură cu modul în care a obținut titlul de luptător în Revoluție. Alături de el în acest dosar mai sunt cercetați un fost secretar de stat și doi membri ai comisiei pentru eliberarea certificatelor de luptător.

Cătălin Rădulescu a fost pus sub urmărire penală în acest dosar în luna decembrie 2020. Potrivit rechizitoriului, în 2016 președintele comisiei pentru eliberarea certificatului de Luptător cu rol determinant în Revoluția din decembrie 1989, secretarul de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist și doi membri ai comisiei speciale i-au acordat acestuia titlul de luptător cu rol determinant deși nu îndeplinea o condiție esențială: să fi desfășurat activități revoluționare într-unul din orașele unde au avut loc confruntări cu forțele de represiune.

Membri comisiei au admis cererea lui Cătălin Rădulescu doar pe baza declarațiilor acestuia că ar fi participat la Revoluție în Timișoara și București între 16-21 decembrie 89.

Declarațiile nu au putut fi susținute și cu dovezi, mai spun anchetatorii. Pe baza acestui titlu Cătălin Rădulescu, fost deputat PSD, ar fi câștigat peste 160 de mii de lei între 1 ianuarie 2015 și octombrie 2021.

Cătălin Rădulescu, poreclit deputatul ”mitralieră” după ce a declarat că are acasă o mitralieră AKM de la Revoluție, este trimis acum în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu cu obținerea de foloase necuvenite și fals în declarații sub formă continuată.

Citește și: Colectiv: Curtea de Apel București continuă dezbaterile finale luni și marți. Decizia va fi pronunțată ulterior | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.