Confidenţialitate

Cătălin Predoiu, despre Udrea: Nu este în atribuția noastră să discutăm cu judecătorii din Bulgaria, ci să sprijinim procesul la cerere | AUDIO

Încep procedurile pentru extrădarea Elenei Udrea, condamnată definitiv la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Fostul ministru al Turismului va apărea, astăzi, în fața judecătorilor bulgari care vor analiza cererea de extrădare. Prinsă în Bulgaria în ziua condamnării, Elena Udrea și-a petrecut noaptea în arestul Poliției de Frontieră Petrici.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a spus, în această dimineață, că instituția pe care o conduce va furniza, la cerere, eventuale documente cerute de magistrații bugari. Ministrul a fost întrebat cât va dura până la extrădarea Elenei Udrea.

„Nu e greu de spus, dar în orice caz nu va dura foarte mult pentru că mandatul european de arestare este un instrument menit să urgenteze aceste proceduri. Nu este în atribuția noastră de a discuta cu judecătorii din Bulgaria. Este în atribuția noastră să sprijinim acest proces la cerere, deci dacă Tribunalul București sau Instanța bulgară ne solicită sprijin cu furnizare de documente – așa scrie procedura – atunci se implică și Ministerul Justiției, fiind vorba de un mandat european de arestare. Deocamdată, ea este în custodia autorităților bulgare și va fi prezentată instanței”, a spus Cătălin Predoiu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Elena Udrea a fost reținută ieri la Kulata, în apropierea graniței cu Grecia. Ea a fost condamnată pentru luare de mită și abuz în serviciu. Potrivit procurorilor, fostul ministru a coordonat un sistem prin care persoane din anturajul său au primit, cu ştiinţa sa, sume de bani de la reprezentanţii unor firme pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanţate de Ministerul Turismului.

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Elena Udrea a fost dată în urmărire. Poliția Capitalei: A părăsit România în această dimineață | FOTO