Confidenţialitate

Cătălin Predoiu, despre recomandările Comisiei de la Veneția privind Legile Justiției: Voi construi un grup de experți pentru analiza opiniei. Dacă e nevoie, receptăm în legislație din recomandări | VIDEO

Ministrul Justiției Cătălin Predoiu a fost invitatul Ioanei Ene Dogioiu în emisiunea „Piața Victoriei” la Europa FM. Ministrul Justiției a explicat că va construi un grup de până la 5 experți pentru a analiza recomandările Comisiei de la Veneția privind Legile Justiției. „Dacă este nevoie să receptăm în legislație una sau alta dintre recomandări, nu o să ezităm să o facem”, a spus Cătălin Predoiu.

„Ceea ce intenționez să fac este să alcătuiesc un mic colectiv, un panel la nivelul Ministerului Justiției format din 2-3-5 experți de prim nivel, de o reputație incontestabilă în lumea juridică și judiciară – care nu sunt implicați nici în ramura executivă, nici în cea a puterii judecătorești în acest moment în activitate, care să analizeze la rândul ei această opinie redactată la rândul ei de trei experți din Franța, Suedia și Finlanda. Care experți români știu foarte bine realitățile sistemului judiciar, știu și drept, știu și drept comparat, au și o probitate care să-i ferească de orice suspiciune că ar fi foarte receptivi sau excesiv de receptiv la doleanțele unui ministru sau altul și care să dea la rândul lor o părere, un sfat”, a spus ministrul Justiției Cătălin Predoiu.

Ministrul Justiției: Dacă este nevoie să receptăm în legislație una sau alta dintre recomandări, nu o să ezităm să o facem

„Este o comisie în dialog cu Ministerul ca să putem avea la rândul nostru o greutate în plus atunci când discutăm cu Veneția. Cert este că noi nu am spus <<Nu>>, nu am spus <<Da>> la acele recomandări, am scris Comisiei de la Veneția, sunt în legătură cu această Comisie.

Având, cum spuneați dumneavoastră, sacii în căruță am continuat același nivel de dialog și cu Comisia Europeană și cu Comisia de la Veneția și cred că într-un orizont cât se poate de rezonabil vom avea o opinie și ne vom pronunța. Și dacă este nevoie să receptăm în legislație una sau alta dintre recomandări, nu o să ezităm să facem acest lucru”, a mai explicat Cătălin Predoiu.

Urmărește aici întreaga emisiune „Piața Victoriei”

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Ministerul Justiţiei, după criticile Comisiei de la Veneţia: Vom analiza cu atenţie recomandările