Cătălin Harnagea despre posibilitatea ca Victor Ponta să fi fost recrutat de SIE: Nu știu dacă vom afla vreodată, este posibil (AUDIO)

Fostul director al SIE spune că doar Parchetul Militar ar putea cerceta declarațiile referitoare la deconspirarea unui ofițer al serviciilor de informații.

Fostul director al Serviciului de Informații Externe în perioada 1997-2001, Cătălin Harnagea, a declarat la Europa FM că serviciile secrete puteau recruta magistrați în acei ani.

‘Nu cred că SIE ar trebui să dea vreun răspuns, după părerea mea, la fel cum nu cred că ceea ce ar trebui să se întâmple acum este ca, în Parlament, comisia de control a SIE să se întrunească să îi ceară nu știu ce. În clipa de față, singura instituție, singura persoană care a comis o infracțiune este președintele României.

Singura lege care nu ar fi permis lucrul ăsta (recrutarea unui magistrat – n.r.) era Statutul Magistraților – Legea 92. Iar Legea 92, între 1992 și 2004, permitea acest lucru, iar SIE nu a comis nicio infracțiune în clipa de față, astăzi. Singura persoană care o comis o infracțiune este cel care a dezvăluit, a deconspirat numele unui ofițer. Că e real, că nu e real, asta e o altă discuție,’ a declarat Cătălin Harnagea la Europa FM.