Confidenţialitate

Cătălin Drulă: „Un vot negativ acordat Cabinetului Cioloș ar fi un pas către alegeri anticipate”

Vicepreședintele USR, Cătălin Drulă crede că în 2 zile, România ar putea avea un nou Guvern, dacă Parlamentul se va grăbi.

Nominalizat să ocupe din nou funcția de ministru al Transporturilor, Drulă a declarat la emisiunea România în Direct, de la Europa FM, că un vot negativ acordat unui Cabinet Cioloș ar fi un pas către alegeri anticipate.

Dimineață, premierul desemnat să formeze un nou cabinet, Dacian Cioloș, a depus la parlament lista miniștrilor propuși și programul de guvernare asumat de USR.

„Teoretic, 15 zile e poate trage de procedura asta, așa scrie în regulament. Atunci înseamnă că nu vor să ajungă la o soluție. Dacă se dorește celeritate pentru învestirea Guvernului sau respingerea, miercuri putem avea votul și să facem un pas mare pentru rezolvarea crizei”, a spus Cătălin Drulă la Europa FM.

Întrebat ce va face USR dacă un Guvern Cioloș nu va fi votat, Cătălin Drulă a răspuns: „Un Guvern din aceeași Coaliție, dar cu alt premier de la PNL, dacă asta este opțiunea, pe care o înțelegem ca fiind cel mai mare partid din Coaliție ca număr de mandate”.

Citește și: Cătălin Drulă, la Europa FM: „Florin Cîțu, atitudine sceptică în ceea ce privește valul patru de COVID. Când s-a refăcut bugetul, în februarie, a lăsat Sănătatea fără bani”.