Confidenţialitate

Cătălin Drulă a depus sesizări la DNA, ASF și ANI împotriva premierului PSD Marcel Ciolacu în cazul Roșia Montană

Cătălin Drulă a depus luni, 11 martie 2024, sesizări la DNA, ASF și ANI împotriva premierului PSD Marcel Ciolacu în cazul Roșia Montană. În mesajul său care îl vizează pe premierul României, Cătălin Drulă a spus despre acesta că „a dovedit încă o dată că nu este decât un combinator politic fără nicio intenție de a acționa în favoarea României”.

„Tot astăzi, președintele USR a trimis sesizări și la Autoritatea de Supraveghere Financiară și Agenția Națională de Integritate, cerând celor două instituții să verifice, potrivit atribuțiilor ce le revin, dacă premierul Marcel Ciolacu a încălcat legile”, transmite USR.

Cătălin Drulă solicită în plângerea penală „verificarea încălcării legii cu privire la patru infracțiuni grave. În cele șapte pagini ale sesizării sunt menționate, în detaliu, argumentele juridice care au dus la formularea acestor acuzații”.

„În denunț se arată că premierul Marcel Ciolacu, dar și ceilalți miniștri români care au făcut declarații înainte de finalizarea procesului știau că <<declarațiile pe care le făceau erau de fapt false și înșelătoare sau, cel puțin, nu era necesar să fie afirmate și au acționat cu intenție directă. Aceste declarații au avut în mod rezonabil un efect semnificativ asupra prețului de piață al acțiunilor Gabriel Resources>>”, transmite USR.

Cătălin Drulă: „A dovedit încă o dată că nu este decât un combinator politic fără nicio intenție de a acționa în favoarea României”

„Declarațiile mincinoase făcute de Ciolacu cu privire la pierderea procesului Roșia Montană trebuie investigate de autorități și nu pot rămâne fără consecințe. De la abuz în serviciu până la manipularea pieței și subminarea intereselor economiei naționale, Ciolacu a bifat infracțiunile contra intereselor României. A dovedit încă o dată că nu este decât un combinator politic fără nicio intenție de a acționa în favoarea României”, subliniază Cătălin Drulă, președintele USR.

Valoarea acțiunilor Gabriel Resources s-a dublat în februarie, pe fondul declarațiilor PSD și PNL

„Exercitarea funcției de prim-ministru trebuie realizată cu un grad de responsabilitate superior față de alte funcții, având în vedere magnitudinea efectelor pe care gesturile publice făcute dintr-o asemenea poziție le generează. Premierul Ciolacu a dat dovadă nu numai de lipsă de responsabilitate, dar și de o rea-credință care intră în sfera ilicitului penal, aspect care trebuie clarificat de organele de justiție.

Valoarea acțiunilor Gabriel Resources s-a dublat în februarie, pe fondul declarațiilor PSD și PNL, care anunțau pierderea procesului și plata unor despăgubiri de 6 miliarde de dolari. Aproape exclusiv pe baza declarațiilor premierului PSD din România, acționarii au câștigat mai mult de 300 de milioane de dolari, într-o singură lună.

Sâmbătă, liderul opoziției a trimis o sesizare oficială la Ontario Securities Commission, instituția care supervizează tranzacțiile bursiere din Canada, pentru a investiga o posibilă manipulare a acțiunilor companiei Gold Corporation”, mai transmite USR.

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Cristian Tudor Popescu consideră că declarațiile premierului Marcel Ciolacu, potrivit cărora România urma să piardă procesul în cazul Roșia Montană, au vizat câștigarea unui capital de imagine | AUDIO