Confidenţialitate

Cătălin Drulă, despre proteste: Proverbiala mămăligă românească ce explodează la un moment dat / Ciolacu, meșterul nepriceput care ne face din vorbe / La Cotroceni, locatarul este mai mult în concediu | VIDEO

Cătălin Drulă – președintele USR – a fost invitatul lui Tudor Mușat în emisiunea „Piața Victoriei” de marți seara, la Europa FM. Cum se văd protestele din țară în ochii oficialilor statului? Este a șaptea de zi de proteste ale transportatorilor și fermierilor. Marți, 16 ianuarie 2024, cinci confederații și federații din Transporturi au discutat cu Sorin Grindeanu și au fost asigurați că problemele le vor fi rezolvate. Marcel Ciolacu – premierul României, care a spus că protestatarii au dreptate – a fost numit de Cătălin Drulă „meșterul nepriceput care ne face din vorbe”. Mai mult, președintele USR a menționat despre președintele României„La Palatul Cotroceni, locatarul este mai mult în concediu”.

Cătălin Drulă: „Este proverbiala mămăligă românească care explodează la un moment dat”

„Este foarte multă nemulțumire acumulată. Este proverbiala mămăligă românească care explodează la un moment dat. O nemulțumire justificată: suntem una dintre puținele – dacă nu singura – țări din Uniunea Europeană unde nivelul de trai a scăzut de când este acest Guvern. Suntem o țară în care nu te poți atinge de speciali, de privilegiați – o spun cei care ne conduc, ne spun cei de la PSD și PNL.

În schimb, cei de care te poți atinge fără niciun preaviz sunt cei care muncesc – și aici ne putem uita cum au crescut taxele, dările celor din Agricultură dacă tot sunt o mare parte din cei care sunt în stradă acum. Anunțată în octombrie, acea faimoasă asumare de răspundere a lui Ciolacu cu intrare în vigoare în noiembrie. Au fost introduse acele contribuții mărite pentru agricultori, pentru cei din industria alimentară, pentru cei din IT și construcții – deși Codul Fiscal spunea că este nevoie de 6 luni de preaviz înainte să crești taxele oamenilor – au călcat toate lucrurile astea în picioare”, a spus Cătălin Drulă la Europa FM.

Cătălin Drulă: „România are și niște dezechilibre structurale care trebuie rezolvate”

„Ei bine, sfidarea asta, picătură cu picătură se adună și se umple paharul răbdării. Ori asta se întâmplă cu societatea românească pentru că suntem după doi ani și jumătate de guvernare dezastruoasă, o guvernare autointeresată. Interesată de privilegii, de drenarea resurselor statului român, o guvernare complet nepreocupată de… nici măcar de binele pe termen scurt, nu mă mai gândesc la termen mediu și lung. Că până la urmă, România are și niște dezechilibre structurale care trebuie rezolvate. O guvernare care doar mimează reformele și al cărei singur crez, singură deviză este cum să rămânem la putere tot noi în continuare. O deviză a cărei punere în practică se apropie de disperare în aceste zile, în special dinspre PNL”, a mai spus președintele USR.

Cătălin Drulă: Marcel Ciolacu, meșterul nepriceput care ne face din vorbe

Tudor Mușat: Mă interesează și felul în care gestionează politicienii de la putere – în viziunea dumneavoastră, care sunteți opoziția, o opoziție care, în paranteză fie spus, s-a mărit la sfârșitul anului trecut pentru că există acest pol de dreapta Alianța Unită cu PMP, cu Forța Dreptei. Ce fac politicienii de la putere cu acest protest? Îl vedeam pe premier aseară zicând <<Da, au dreptate, de fapt, în foarte multe privințe>>.

Cătălin Drulă: „Ceea ce spunea Marcel Ciolacu era că îi rezolvă pe toți. Îmi aduce aminte de personajul acela, meșterul nepriceput care tot strică casa, pereții și când ești indignat spune <<Nicio problemă, stați așa că o rezolv eu>>. Te face din vorbe. Sunt niște lucruri cu care suntem toți familiari, din păcate. A ajuns la Palatul Cotroceni meșterul acesta nepriceput care ne face din vorbe… Și cumva…”.

Tudor Mușat: Este la Palatul Victoria deocamdată…

Cătălin Drulă: „La Palatul Victoria. Și-ar dori… Acesta este…”.

Tudor Mușat: La Palatul Cotroceni nu știm cine este, apropo. Nu avem nimic de acolo, niciun fel de semnal.

Cătălin Drulă: „La Palatul Cotroceni locatarul este mai mult în concediu. Revenind la situația economică, normal că atunci când guvernezi cu gândul doar la hrănirea clientelei de partid apar și consecințele”.

Cătălin Drulă, despre RCA și ASF: Acolo este nevoie de profesioniști. Sunt niște nepricepuți în cel mai bun caz. În cel mai rău caz, niște corupți

„Să luăm exemplul acesta al RCA-ului: ASF-ul – țipăm noi, opoziția, de ani de zile, că acolo este nevoie de profesioniști, <<Terminați cu oamenii aceștia de partid, chiar dacă v-ați pus salariile acestea>>. Până la urmă, colegul meu Claudiu Năsui a dezvăluit cât este de atrăgătoare această funcție, acest domn Nicu Marcu, care este PNL. A fost deputat PNL și care a condus până acum o lună instituția – avea 12.000 de euro pe lună, 15 salarii. Ei nu-și dau al 13-lea salariu, și-l dau și pe al 14-lea și pe al 15-lea.

A permis să se întâmple niște fraude de proporții în România: City Insurance, de pe urma căreia statul a plătit 700 de milioane de euro în despăgubiri, apoi Euroins. Toate acestea se văd apoi în primele de risc crescute de cei care rămân în piață – pentru că din aceste prime se alimentează și aceste despăgubiri. Niște nepricepuți în cel mai bun caz. În cel mai rău caz, niște corupți și complice cu cei care au devalizat pentru că este un pot mare potul asigurărilor din România și au fost mulți băieți deștepți mufați acolo”, a explicat Cătălin Drulă la Europa FM.

Urmărește întreaga emisiune „Piața Victoriei” cu Tudor Mușat aici

Sursa colaj foto: Europa FM, Ciprian Boițiu, Inquam Photos – Casian Mitu / George Călin / Octav Ganea

Citește și: 5 confederații și federații din Transporturi au discutat marți cu Sorin Grindeanu. „Pentru toate punctele există un termen și o promisiune că se vor rezolva” | AUDIO