Confidenţialitate

5 confederații și federații din Transporturi au discutat marți cu Sorin Grindeanu. „Pentru toate punctele există un termen și o promisiune că se vor rezolva” | AUDIO

Reprezentanții a cinci confederații și federații din Transporturi au fost azi la discuții cu ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu. Au primit promisiuni că multe dintre problemele breslei vor fi rezolvate. Printre ele, reducerea timpilor de așteptare în vămi prin separarea camioanelor goale de cele pline sau eliminarea amenzii pentru expirarea rovinietei care urmare a așteptării la frontieră.

Transportator: Nu au fost puse pe hârtie toate solicitările noastre

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Transportator: „S-a discutat posibilitatea aplicării regulamentului 1100/2008 pentru mutarea cântarelor din punctul de frontieră și reintroducerea toleranțelor”.

Jurnalist: Și a fost acceptată această relocare a cântarelor?

Transportator: „S-a dat un termen pentru asta. Pentru toate punctele există un termen și o promisiune că se vor rezolva, dar nu au fost atinse toate punctele, toate solicitările noastre. Nu au fost puse pe hârtie toate”.

Transportator: „Noi am anunțat că vom face un protest la nivel național în cazul în care nu vom avea consens din partea Ministerelor de resort care trebuie să ne aducă un plus valoare nouă, ca transportatori”

La discuții nu au mers reprezentanți ai transportatorilor care sunt în stradă, atât în jurul Capitalei, cât și în alte orașe mari ale țării.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Noi am venit la Ministerul Transporturilor și ne ducem la toate ministerele unde avem atât pentru breasla noastră, pentru punctele care ne interesează ca breaslă. Nu știu care sunt cele 77 de puncte de care spuneți dumneavoastră acum”, a spus un transportator.

„Noi nu suntem organizatorii acestor proteste, noi am anunțat că vom face un protest la nivel național în cazul în care nu vom avea consens din partea Ministerelor de resort care trebuie să ne aducă un plus valoare nouă, ca transportatori. Vom manifesta indiferent cine este la Guvern. Dacă nu vom ajunge la un consens și ne vom obține drepturile breslei noastre”, a adăugat transportatorul.

Din stradă, cei care au intrat în a șaptea zi de protest au transmis că au o nouă listă ce cuprinde peste 70 de revendicări și cer discuții cu autoritățile.

Sursa foto: Amator

Citește și: Ministrul Transportatorilor: „Am toate revendicările realizate. Bugetul Ministerului Agriculturii are surse de finanțare pentru toate revendicările pe care le-au cerut fermierii în stradă” | AUDIO