Confidenţialitate

Cătălin Drulă, la Deșteptarea României: Pasajul de la Mogoșoaia va fi gata la 1 octombrie 2021 | AUDIO

Pasajul de la Mogoșoaia va fi gata la 1 octombrie, adică mai devreme cu jumătate mai an decât era prevăzut, a declarat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, la Europa FM.

Invitat în emisiunea Deșteptarea României la Europa FM, Ministrul Cătălin Drulă a spus că termenul inițial fusese mult prea mare pentru această lucrare, așa că s-a intâlnit cu constructorul și acesta i-a promis că va finaliza pasajul de la Mogoșoaia mai devreme.

”Din păcate, cine a lansat licitația a pus un timp foarte mare pentru execuție – 2 ani. E o lucrare care, tehnologic, se poate face în 8-10 luni. Acești doi ani expiră, în mod normal, în aprilie la anul. Dar, o lucrare, dacă s-ar lucra intens la ea, n-ai ce să alegi acolo. Ce am făcut: săptămâna asta m-am întâlnit cu conducerea austriacă a companiei, o companie cu renume, unul din cei doi mari constructori ai Austriei, și mi-au dat ferm termen 1 octombrie pentru finalizare. Deci, pasajul Mogoșoaia, conform promisiunii constructorilor, se va finaliza pe 1 octombrie”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Tot pe 1 octombrie ar trebui să fie modernizat și drumul între Mogoșoaia și Otopeni pe centură si sensul giratoriu de la Otopeni.

”După acel pasaj de la Otopeni, acolo vrem să facem, probabil, în regie proprie, compania de drumuri, să lărgim acel giratoriu, probabil va trebui demolat un vechi canton CFR care e pe margine și să facem o bandă de by-pass. Cumva, în momentul în care în octombrie dăm drumul, să fie undă verde pe toată această zonă de nord a centurii”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Alexa Stănescu

FOTO: Mircea Vâlcu