Confidenţialitate

Cătălin Drulă, despre numirea lui Toni Greblă ca președinte al AEP: „Omul PSD a fost pus în fruntea Autorității Electorale cu voturi PNL” | VIDEO

Cătălin Drulă, președintele USR, a fost invitatul lui Tudor Mușat în emisiunea „Piața Victoriei”, la Europa FM. Ce părere are Cătălin Drulă despre numirea lui Toni Greblă drept președinte al Autorității Electorale Permanente? „Este un semnal extrem de prost, este chiar revoltător”, a spus președintele USR.

Întrebat de Tudor Mușat la ce se așteaptă odată cu numirea lui Toni Greblă drept președinte al AEP, Cătălin Drulă a spus că: „La ce este mai rău. Este un semnal extrem de prost. Trebuie spus că omul PSD a fost pus în fruntea Autorității Electorale cu voturi PNL”.

„Chiar mă uitam că acum câțiva ani, în 2019 – când a fost pus predecesorul, care a plecat cu scandal, domnul Mitulețu Buică – atunci toae forțele non-PDS au făcut un pact să nu-l voteze, dar PSD-ul ave amajoritate. Acum, PSD are 35% din Parlament”, a explicat Cătălin Drulă la Europa FM.

Cătălin Drulă: L-am propus pe domnul Cristian Preda, dar nu am avut voturile, nu au vrut cei de la PNL independență la AEP

„Este important pentru oameni să știe că PSD-ul cu 35% în Parlament nu-ți ajunge, îți trebuie o majoritate. Dar cu ajutorul PNL l-a poziționat pe domnul Greblă șeful alegerilor din România. Este un semnal extrem de prost, este chiar revoltător.

Noi am avut o propunere, un profesionist, un om cu extraordinare studii în zona electorală, domnul Cristian Preda. Nu am avut voturile, nu au vrut cei de la PNL să susțină o opțiune de independență la AEP”, a mai spus președintele USR la Europa FM.

Toni Greblă, propus și susținut de PSD, a fost numit astăzi în funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente

Toni Greblă, actualul prefect al Capitalei, a fost numit de Parlament cu o majoritate confortabilă de 251 de voturi. El a fost propus de PSD și susținut de UDMR și PNL.

Cel mai important contracandidat al său, decanul facultății de Științe Politice a Universității din București, Cristian Preda, propus de USR, a obținut doar 73 de voturi.

Autoritatea Electorală Permanentă este o instituție cheie în perspectiva anului electoral 2024. AEP organizează alegerile și verifică banii pe care îi primesc partidele și modul în care aceștia sunt cheltuiți.

Urmărește aici întreaga emisiune „Piața Victoriei”

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Toni Greblă, numit în funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente | AUDIO