Confidenţialitate

Cătălin Cîrstoiu, reacție la ancheta Hotnews: „Eu nu am să ezit să ajut un pacient, chiar dacă e pe stradă, în alt spital. Chiar dacă este într-un alt spital de stat sau public” | VIDEO

Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PNLPSD la primaria Capitalei, a fost invitatul Ioanei Ene Dogioiu în emisiunea „Piața Victoriei” la Europa FM. „Starea de incompatibilitate, starea de conflict de interese – toate acestea sunt decise de către instituții, de către Agenția Națională de Integritate. Și vă rog să-mi permiteți, pentru că respect instituțiile statului, să-i las pe ei să decidă dacă da sau dacă nu”, a spus Cătălin Cîrstoiu ca reacție la ancheta jurnaliștilor de la Hotnews în care se prezintă că ar fi prestat activități medicale în clinica soției sale în timp ce era manager la Spitalul Universitar București. „Vreau să vă spun că eu nu am să ezitat să ajut un pacient – chiar dacă e pe stradă, chiar dacă e în alt spital, chiar dacă este într-un alt spital de stat sau într-un spital public”, a mai spus Cătălin Cîrstoiu la europa FM. 

Cătălin Cîrstoiu: „Vă rog să-mi permiteți, pentru că respect instituțiile statului, să-i las pe ei să decidă”

Ioana Ene Dogioiu: Există un scandal referitor la activitatea dumneavoastră. Sunt dezvăluiri făcute de Hotnews; în principiu este vorba despre două acuzații – una ține de incompatibilitate și anume că atât timp cât erați manager – sunteți și acum, dar este vorba despre anul trecut – al Spitalului Universitar București ați prestat activități medicale la firma care aparține soției dumneavoastră, Anemona SRL. Și a fost prezentat un document cu parafa dumneavoastră, ceea ce – potrivit legii, susțin jurnaliștii – nu ar fi permis. Ați prestat sau nu ați prestat activități medicale în timp ce erați manager?

Cătălin Cîrstoiu: „Doamna Dogioiu, eu am un principiu: presa apără opinii, apără democrația, poate să exprime orice fel de opinie și are dreptul să o facă. Ieri am văzut un comunicat al Agenției Naționale de Integritate care spune că sunt niște lucrări pe această speță și că datele nu pot fi făcute publice.

Starea de incompatibilitate, starea de conflict de interese – toate acestea sunt decise de către instituții, de către Agenția Națională de Integritate. Și vă rog să-mi permiteți, pentru că respect instituțiile statului, să-i las pe ei să decidă dacă da sau dacă nu”.

Cătălin Cîrstoiu: „Vreau să vă spun că eu nu am să ezit să ajut un pacient – chiar dacă e pe stradă, chiar dacă e în alt spital, chiar dacă este într-un alt spital de stat sau într-un spital public”

Cătălin Cîrstoiu: „Oricum, părerea mea e clară: nu sunt în niciun fel de incompatibilitate. Ba mai mult de atât, vreau să vă spun că eu nu am să ezit să ajut un pacient – chiar dacă e pe stradă, chiar dacă e în alt spital, chiar dacă este într-un alt spital de stat sau într-un spital public.

Au fost situații când am fost chemat să ajut într-un spital public sau într-un spital privat fiind manager. Situații limită, în cadrul unor operații sau pentru niște consulturi care să lămurească o problemă și nu am ezitat s-o fac pentru că eu ajutam un om.

Dar prefer ca ANI să-și facă treaba și să lămurească această situație”.

Ioana Ene Dogioiu: Ați primit de la ANI vreo comunicare referitoare la această investigație?

Cătălin Cîrstoiu: „Da, am primit. Am primit o comunicare oficială de la ANI. Cu ceva timp în urmă”.

Ioana Ene Dogioiu: Dar nu ați primit-o și pe cea care ar spune că s-a încheiat investigația.

Cătălin Cîrstoiu: „Nu. Din comunicatul de ieri înțelegem cu toții că se investighează”.

Ioana Ene Dogioiu: Deci este în derulare.

Urmărește aici întreaga emisiune „Piața Victoriei”

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PNL-PSD la primaria Capitalei, la Europa FM: „De la finalul acestei săptămâni vom prezenta prima mare temă din cele 10 pentru Capitală” | LIVE TEXT | VIDEO