Cât sunt dispuși românii să cheltuiască pentru o mini-vacanță de Paște

Majoritatea românilor aleg în acest an destinații autohtone pentru mini-vacanța de Paște și cheltuiesc între 300 și 600 lei de persoană,  se arată într-un studiu realizat de un portal de rezervări online, citat de AGERPRES.

Deși această perioadă ar putea părea ideală pentru o escapadă, numai 17% dintre români aleg să călătorească în străinătate.

În această perioadă hotelierii se bucură de un număr mai mare al rezervărilor online.

În topul preferinţelor de călătorie se numără Bucovina (33%), Transilvania (27%) şi Valea Prahovei (24%). Destinațiile alese sunt încărcate de tradiție și obiceiuri.

Clienții sunt răsfățați de numeroase servicii și facilități, precum acces la piscină, saună, jacuzzi, sală de fitness. Nu lipsesc nici meniurile tradiționale sau decorurile specifice sărbătorilor pascale.

De obicei, pachetele preferate sunt cele de două-trei nopți, iar cele mai multe persoane călătoresc alături de familie (46%), în cuplu (38%) sau cu prietenii (11%).

Vizitarea atracţiilor turistice se află pe lista activităţilor de vacanţă pentru 45% dintre români. Apreciate sunt şi drumeţiile în natură, relaxarea la SPA sau sporturile indoor sau outdoor.

Atunci când îşi aleg unitatea de cazare, criterii importante sunt preţul (41%), facilităţile de relaxare, precum accesul la SPA şi existenţa unui loc de joacă sau piscină (27%).

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS