Cât și unde au cheltuit românii de Paște

Românii care au petrecut Paştele în ţară au cheltuit 7 milioane euro. Ca de obicei de Paște, românii au preferat pensiunile rurale, în special cele de pe pe Valea Prahovei, zona Bran-Moeciu, dar și din Bucovina şi Maramureş, zone cu tradiții și obiceiuri.

Aproape 110.000 de români şi-au petrecut sărbătorile de Paşte în hotelurile şi pensiunile din ţară, arată datele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, spune Dragoș Răducanu este prim-vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Din ce în ce mai puţini turişti români au ales să călătorească în ţară prin agenţiile de turism, astfel că cei mai mulţi au rezervat direct la structura de cazare sau au folosit sisteme de rezervări online. Turiştii au plătit anul acesta de Paște, pachete turistice mai scumpe cu până la 5 procente, față de acum 2 ani.

De exemplu, în staţiunile montane, tariful mediu pentru vacanţa de Paşte de anul acesta a fost de 340 de lei de persoană pentru o vacanţă de trei nopţi.

Românii au ales anul acesta să sărbătorească Paștele și în staţiuni balneoclimatice dar și în străinătate, mai spune Dragoș Răducanu. Vele mai căutate destinaţii externe de către familii au fost cele de pe litoralul bulgăresc al Mării Negre, urmate de cele din Grecia sau Tenerife.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS