Cât de mulțumiți sunt locuitorii capitalelor europene de orașele lor?

Rezultatele celui mai recent studiu de tip Eurobarometru, condus de Comisia Europeană, arată că, în general, locuitorii din capitalele europene sunt mulţumiţi de orașele în care locuiesc.

Mai exact, de aspectele privitoare la mediu, ocuparea forţei de muncă, locuinţe, transport, cultură, servicii şi imigraţie. Cei mai mulţumiţi de condiţiile din oraşul lor sunt cei din Viena, iar cei mai puţin mulţumiţi sunt locuitorii din Valletta, capitala Maltei.

Topul nemulţumiţilor este completat de Nicosia, Lisabona, Atena, Madrid şi Roma, situate, însă, la mare distanţă, cu procente de peste 50%.

În ceea ce priveşte situaţia din România, 7 din 10 bucureşteni se declară mulţumiţi de condiţiile din oraşul lor, după cum reiese din topul pe capitale europene.

Alte două oraşe în care a fost aplicat chestionarul sunt Cluj-Napoca şi Piatra Neamţ. Clujenii sunt cei mai mulţumiţi de oraşul lor, aproape 9 din 10 declarându-se satisfăcuţi de condiţiile pe care le pune la dispoziţie oraşul transilvănean, procentul fiind de 87%. De partea celaltă, locuitorii din Piatra Neamţ sunt mai puţin mulţumiţi, cu un procent de 66%.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS